Donnerstag, 19. Januar 2017

Mit is eszik a magyar? Új politika maradandó politikai értékek mellett!

Mit is eszik a magyar?  Részben erre ad választ a Magyar Élelmiszerkönyv, mint a vonatkozó élelmiszer-minőség, élelmiszer-biztonság szabályainak gyűjteménye.

Egyszerű kérdés megválaszolása megfelelő politikai figyelemmel, kihat a költségvetésre, kihat az egészségügyre, kihat a magyar korfára!


Mérsékelt demokrata politika kiáll a minőség fokozatos és folyamatos javítása mellett, mert mérsékelt politikai meggyőződés, hogy a magyar emberek egészsége függ a magyar élelmiszerek minőségétől.

Mára elterjedt fogyasztói blogok, TV műsorok foglalkoznak az asztalra kerülő élelmiszerek összetevőivel, minőségével – változó tapasztalatokkal.


Jó élelmiszer nem könnyen kerül a magyarok asztalára!
Jó élelmiszer nem könnyen kerül a magyarok asztalára!


Svájc, Németország élenjáró az élelmiszer minőségének védelmében, ez meglátszik a vásárlói kosarakba kerülő húskészítmények stb. minőségén.   Magyarország csak a 60-as évektől hozott létre ilyen szabályozás gyűjteményt.

Mérsékelt demokrata politikai gondolkodás támogatja a mindenkori kormány erőfeszítéseit, hogy jobb áron jobb minőségű bor, hús, zöldség stb. legyen a magyar emberek élelmiszere!