Samstag, 19. November 2016

Diploma és oktatás magyarság ügye!

Számos makrogazdasági lépés igazolódik vissza ma Magyarországon a kormányzati intézkedésekből.
Késik azonban a társadalom számára érezhető, humán irányú kormányzati és jogalkotási hibák kijavítása.

Fiatalok már a tanulmányok közben, megjelölik a külföldi tartózkodást.
Mérsékelt demokrata politika az oktatás és diploma megszerezhetősége kérdését a magyarság fontos ügyének tartja.
Már indulása pillanatában megtört karrierek egy nyelvvizsga miatt – nem teszik vonzóvá Magyarországot a fiatalok szemében.


Miért is indulnak el a fiatalok tömegesen az idegenbe?  Politikai pártok eltérő válaszokat próbálnak adni, holott a kérdésre a válaszok pontosan beszerezhetőek.
Egyik eleme a kivándorlásnak a követelésekben aránytalanság, a bürokratikus ország nyomása, amely kiábrándítja az új generációkat.

Hová engedjük tanulni tizenévesen gyermekeinket? Mivé akarják ma formálni Őket?
Hová engedjük tanulni tizenévesen gyermekeinket? Mivé akarják ma formálni Őket?


Mérsékelt demokrata politikusok pontosan tudják, akár Orbán Viktor, akár Kövér László, akár más kormányzati politikus a diplomáját egyszerűbben, könnyebben és diákélet mellett szerezhette meg.
Miért nem élhetik meg diákságukat a magyar fiatalok?
Különösen téves az a jogalkotási helyzet, amikor a szakmai ismeretekben sikeresen tanulmányokat folytatott közgazdász, mérnök, gyógyszerész egy nyelvvizsga hiánya miatt nem léphet a munkaerőpiacra?!

Felsőoktatás és nyelvtudás megszerzése a mai oktatás állapotában, az átképzett nyelvtanárokkal az általános iskolákban – mérsékelt demokrata értékelésben – nem összekapcsolható.

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy a nyelvvizsga elvárását törölni kell a diploma átvétele feltételeiből, hogy a szakmai tanulmányaikat befejező egyetemisták sikernek élhessék meg a pályakezdést, a piacra lépést!
Tömeges diplomamentés az eredeti szabályok kudarcának enyhítése!