Freitag, 30. November 2018

Magyar vidék, magyar politika ma mire figyel?




Magyar vidék és emberek! Politika megoldásainak rájuk is gondolnia kell!

Magyarország ma a KSH adatok tükrében elmaradt a lehetőségeitől, a magyar ember életének lehetséges mértékű jobbá tételétől!


Számos kezdeményezés a kormány, vagy éppen a legnagyobb pártfrakció részéről jó irányba indul el, de a politikai kontraszelekció és a túl bürokrácia azokat szinte lenullázza.

Mérsékelt demokrata politikai szemlélettel, Magyarország sikeresebb lenne, ha a jogalkotás átlátható és társadalmi hatásaiban előre megvizsgált volna……

Ma Magyarország a 10.000-50.000 fős egymást követő társadalmi csoportokban beálló jogalkotási károk országa.
Ennek következménye a kivándorlás, következménye a kapkodás a munkaerő pótlása, a gazdasági verseny kiszolgálása területén lásd. túlóra tervezett szabályai stb.


Mérsékelt demokrata megoldások a vidéken élőknek is jobb országot teremthetnek!


A mai magyar vidék sajátossága, hogy még a nagy autógyárak mellett is vannak szinte szegény települések.
Dunántúl, de más vidékeken elhagyott házak porladnak szét, mert nincs a vidékre, a szegényebb családokra ma megfelelő politikai figyelem és politikai akarat.

Gyári munkás – mérsékelt demokrata politikai értékelésben – hamarabb lesz a megfelelő lakhatásában támogatott falusi munkavállalókból, mint máshonnan bárhonnan………………….itt is a mérsékelt demokrata gondolatok!

Vidék a fiatalok számára nem teremt lehetőségeket – amikor a régi ház jó hitellel lehet megoldás.

Mérsékelt demokrata javaslat, hogy az 10.000 fő alatti településeken a kormány érje el, várja el a bankszektortól a régi falusi házak élhetővé tételének, vásárlásának, renoválásának  még az új épületeknél is kedvezőbb hitelezését, a hitelezés során a banki hitelezési értékek valósághoz feljavulását!

Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból a mai kormány legsikeresebb politikusa Novák Katalin.

A CSOK lehet sokkal hatékonyabb – ez a Magyarország érdeke, magyar emberek érdeke vidéken is.
Hasonlóan fontos politikai irány, hogy a mérsékelt demokrata javaslat szerint, azonnal egyszülős családok számára a CSOK használt ingatlanok vételénél vidéken kerüljön erősebben kibővülésre!

A valóság és politika a kontraszelekció miatt ma távol van egymástól!


Ma a magyar emberek a Gyurcsány időszakhoz nagyon hasonlóan “számháború” érzetét élik meg a tv, rádió kormánypárti közegéből.
A milliárdos szónoklatok és bejelentések közben a közjavak leromlása napi tapasztalat.

A valóság kérdéseire adott jó politika válaszaival, mérsékelt demokrata javaslatok megfogadásával több munkaerő, kevesebb kivándorló magyar lenne a mai Magyarországon!