Dienstag, 12. März 2019

Magyarország ma a politikában nem a magyar ember bajairól szól!


Magyarországon az élet nem vált könnyebbé, holott erre több kormányzati ciklus rendelkezésre állt és politikai hatalmi törekvés észlelhető.
Mérsékelt demokrata gondolkodással a politikában, sajtóban megerősödött kontraszelekció és a túlzó bürokrácia már a mai kormány döntéseit, a mai parlament szándékait is leértékeli hatásaiban – a mindennapokban a magyar ember életére nézve pedig káros!

Történelem és kultúra változásai semmilyen módon teljesen szét nem választhatóak.
Mérsékelt demokrata politikai gondolkozás alapján, a történelem és politikai kultúra teljes elkülönülése sem lehetséges.
A ma történelme soha nem lesz a megismétlődő változatlan tegnapelőtt történelme. A mai idő, más problémák, más igényekkel jár a magyar ember életében!


A 2010-es köztévé javaslat jó lehet! A mérsékelt demokrata politikusi javaslat akkor az asztalra került….


Politikai kultúra része, hogy egy kormány megfogalmazott döntései közben a társadalmi csoportok káraira, vidéken élő magyarok életére és a magyar ember életének káraira mennyire figyel oda, azokra milyen mértékben ügyel a döntései előkészitésekor! (Bennragadó diplomák ügye, egészségügyi anomáliák miatti elkerülhető halálesetek bekövetkezése, családi vállalkozások tömeges sorvadása,a köznek szánt közös fenntartású közmédium minőség nélküli állapota,torzuló lakáspiac stb.)

Az út, ahol a parlamenti képviselő, ahol a magyar politikus jár ma, több esetben mindkét oldalról jogsértő, provokáló és demokrácia erős hiányaitól szenved.
Magyar ma, a magyar ember megoldatlan társadalmi, gazdasági bajai miatt lett az exodus évtizede!
Magyar élet, magyar idő ilyen múlása egész Európa számára érdekes….

Mérsékelt demokrata politikai látásmóddal a mai magyar politikai kultúra zuhanó mélyrepülése a tv csatornák körüli véleménybuborékok szélsőséges hangvétele egyenesen káros, élhetetlen és félelmet hozó ország képét sugallja a magyar családoknak..
Magyarországon ma, ez az egyik akadálya a gyermekek születésének számosságában erősebb ütemben való növekedésének.
Jó politikai gyakorlattal nem kerültek volna sorra jogos igényekkel diáktüntetések Budapesten. Az MTA ügye a párbeszéddel jobban lenne értelmezhető.
Ehhez azonban a politikai kultúra mélyrepülése miatt se hiteles, karakteres ellenzék, se független, sok árnyalatban tájékoztatni képes sajtó.


Mérsékelt demokrata politikai javaslatokban 2010-ben már szerepelt egy valósághű, közvetlen rotációs, lazán szerkesztett köztévé javaslata az MTI-OS mintájára….
Ma a politikai kultúra, a médiumok torzulása (Értsd. a közpénzből TV, rádió helyzete) mindenkire káros, magára a politikai hatalmon lévő pártokra is.                                         

 Ez már magyar ember életére káros, a magyar ma világában erősen káros politikai szmog!