Mittwoch, 23. Januar 2013

5 mérsékelt demokrata várakozás a magyar kormányzástól - Országbíró Zoltán mérsékelt politikai véleménye

A vállalkozásokat bürokratikusan gátoló és akadályozó jogszabályok hatására Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus 5 pontot emelt ki a 2013 évben megjelenő legjelentősebb kihívások és arra adott kormánypárti válaszok szüksége közül.

Mérsékelt demokrata álláspont szerint több, mint 100 szakpolitikai részterület kíván azonnali intézkedéseket, ebből az 5 legfontosabb kihívás azonnali és társadalmi párbeszédre épülő válaszokat kíván meg:



I. KKV és mikrovállalkozások újonnan bevezetett bürokratikus szabályainak visszamenőleges hatálytalanítása, a bírságolás megszűntetése és törlése.


II. Civiltörvény bürokratikus előírásainak deregulálása, a szervezetek területi korlátainak előírásainak hatálytalanítása és törlése. Egyszerű, nyilvános és közvetlen civilpályázatok, civiltámogatások kialakítása.


III. Magyarország finanszírozásának és érveinek teljes átláthatóvá tétele. Az IMF hitel megvizsgálása a középtávon a lakosságot érő adósságszolgálatok tükrében.


IV. Magyar családi vállalkozások vonatkozásában jelentős adóamnesztia és nyilvános, könnyen elérhető munkahelyteremtési vissza nem térítendő támogatások haladéktalan bevezetése a munkahelyek pótlására. A magyar vasúti közlekedés németországi mintára átalakítása a belföldi vállalkozások segítségére.


V. Belföldi piacról (KKV szolgáltatások, KKv termelői területek stb.) az állam visszavonulása, a magyar vállalkozások piacvesztéseinek, fogyasztáscsökkenésének megakadályozása az előkészítetlen jogszabályok következtében. (részletek Budapesti Polgár Info)