Sonntag, 24. Februar 2013

Évértékelők a politikai mérlegen - mérsékelt demokrata vélemény

Statisztikák markánsan jelzik, hogy a választók többsége bizonytalan.
Minden okuk megvan a bizonytalanságra, mert egyik oldalról erőszakos és néhol minimum megtévesztő kormánykampány, míg a másik oldalról a már elutasított politikusok törtetése érezhető.

Választópolgárként jelenleg a politikai kínálatból józan ész mellett nem lehet választani, mert sötét jövőt kínálnak a választás utáni években.



Érdekes és lehetőséget a magyar társadalomra még biztosító alternatíva, egy harmadik pólus, de ehhez a modern baloldalnak, a mérsékelt liberális zöldek és mérsékelt konzervatív új szerveződéseknek fel kellene ismerni, hogy a múlt árnyéka nem sötétítheti le a modern értékekkel való gondolkodást!

Ehhez politikai bátorság, önállóság és a "kísértések és pénzek" el nem fogadása lenne alapesetben szükséges...

A mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán úgy véli " A kormány lehetősége, esélye a bürokrácia leépítése, a rendkívül gyors jogi konszolidáció, a társadalmi károk csökkentése! Ehhez új személyek, új intézkedések kellenek.

A politikai erőtérben egy ellenzéki többoldalú új pólus, új személyiségekkel az élén hangot találhat a magyar választókkal, a már elhasznált politikai klisék nem vezetnek sehová sem!

A magyar politikai operett világa átalakulhat ez a társadalomnak az egyetlen helyes fejlődési lehetősége, ennek hiányában a múlt lesz a jelen és a magyarság sorsa döntései csapdájában sorvad két nagy párt érdekei mögött."

Várakozásokkal ellentétben az Orbán Viktor által tartott évértékelő beszédben a társadalom indokolatlan terheinek, kárainak témája teljesen kimaradt.

Mintha nem naponta mennének tönkre családok rossz jogszabályok, hibás döntések hatásaként?
Ez nem jó üzenet a magyar választóknak.

Hasonlóan nem kapott senki választ arra, hogy milyen a közgazdasági adósságszolgálat íve az állampapír kibocsátásokkal!?

Kedvezően értékelhető a Németországgal megerősített gazdasági kapcsolat, amely az ország nemzetközi politikában elfoglalt helyét is segít stabilizálni.