Montag, 12. November 2012

Mérsékelt demokrata politizálás Magyarországon - Többet ésszel, mint erővel!

Magyarország történelmében a kiegyensúlyozott, társadalmi igényekre figyelemmel lévő politikai időszakokra alig van példa.

Magyar vezető politikusok a múlt században és azt megelőzően Franciaország és Anglia politikai világa, mint példák között osztották meg politikai vonzalmukat.

A fontolva haladás igénye a szélsőséges központosítás konzervatívizmusa, vagy éppen a szélsőséges liberális elgondolások között korhűen bukkantak fel.

Hol nézetközpont erejével, mert a politikai vezetés akceptálta az új politikai kifejező erőt, hol az önálló párt megjelenítő erejével.

2010-2011-2012-2013 Magyarországán a "Többet ésszel, mint erővel" központi kormányzati politikájának kellene érvényesülnie.

Azonban félreértelmezett politikai szerep és félreértelmezett választási arány okán a magyar kormányzati politika elszakadóban van a társadalom csoportjainak érdekeitől - vizíókat kerget a makrogazdaság területén súlyos áldozatokat kitermelve, gyakorta szükségtelenül.

Mérsékelt politikai gondolkodás a vissza a magyar vállalkozásokhoz, a magyar családokhoz és az ő érdekeikhez fontolva haladó demokráciát helyreállító politikai megnyilvánulása.

Mérsékelt demokraták Magyarországon felismerik, hogy a magyar mikrovállalkozások tehermentesítése sokkal erősebb kell, hogy legyen az ország stabilitása érdekében. (Adótartozások alóli amnesztia mikrovállalkozásoknak, külpiacra való kilépés vissza nem térítendő támogatása stb.)

                                        Vannak jó példák a nemzetközi politikában....


Jogalkotási dömping kárenyhítése érdekében jogalkalmazási moratórium szükséges, ismeretterjesztő civil és közösségi időszakkal.

Devizahitelesek számára a jogalkalmazás és parlamenti döntések együtt kell, hogy az eddiginél sokkal erősebb védelmet teremtsenek. Különösen át kell gondolni a végrehajtás hazai szabályozását, joggyakorlatát!

Országbíró Zoltán mérsékelt politikus az elmúlt évtizedben a kormányzó pártok számára az átlátható lobbi rendszerén keresztül tette meg a magyar vállalkozások, magyar családok, magyar gyermekek valódi érdekét jelentő kormányzati koncepcióihoz szükséges javaslatait.

<a href="http://www.maifriss.hu/hirek" target="_blank" alt="friss hírek" title="friss hír">Hírek</a>