Samstag, 24. November 2012

A mérsékelt politikai térhódítás az ország javát szolgálja

Minden ország számára történelmi erővel bír, hogy a politikai erők a mérsékelt politika, vagy a radikális jegyeket felmutató markáns pártpolitika útján járnak.

Az utóbbi a választói bizalomtól elszakadó, jelentős társadalmi károkat okozó út, az előbbi a történelemben már visszaigazolt modern ipari és társadalmi fejlődés időszakait előzi meg.

Magyarországon az Országbíró Zoltán által képviselt mérsékelt demokrata irányzat történelmi hagyományokra tekint vissza, ahogy mérsékelt konzervatív KDNP politikája, vagy a mérsékelten liberális pártok irányzatai.

Hasonlóan a markánsan baloldali 4K, vagy a " közép balos Szociális Unió" hagyományai is megtalálhatóak a magyar évtizedeket átfésülve.

2010 óta az eredmények és kudarcok parlamenti és kormányzati mérlege a gazdasági válság hatásainak értékelésével is az indokoltnál sokkal több jogos kritikára érdemesült.

Ezért értékes a következő hír:

"Parlamenti bizottságok tagjainak (KDNP) konferenciája szombaton
A mérsékelt politizálás jellemezte összeségében a mérsékelt konzervatív irányzattal a KDNP utolsó évtizedét.
Talán a parlamentben ülő pártok közül a leghitelesebb társadalmi kapcsolathálóval bír a kisebb kormánypárt.
Értékes kezdeményezés a KDNP parlamenti bizottságokban dolgozó képviselőinek részvételével szervezett konferencia.
 
Különösen a nyitottság jele, hogy a KDNP szimpatizánsain kívül a szakpolitikai konferencián résztvesz a magyar parlamenti lobbi vezető személyisége Országbíró Zoltán is. Mérsékelt politikai irányzatok együttműködése az ország javát szolgálja.

 
Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikusként építő javaslatokat fogalmaz meg a parlamenti rendszeren keresztül rendszeresen a társadalmi károk csökkentése érdekében, amelyet a nem megfelelően előkészített törvények hatásai okoznak.

 
Jelentőséggel bír a rendezvény vonatkozásában, hogy éppen újabb nemzetközi gazdasági minősítések idején fordulnak a lakosság felé.
Olyan jogalkotások maradtak el eddig, mint a polgári együttműködés valódi szimbóluma, a vitás élethelyzetekre a mediáció kötelezővé tétele - ebben már Románia is megelőzött bennünket, vagy a magáncsőd intézményének nem túl szigorú, tehát használható jogi szabályozásának bevezetése.
A KDNP vezető szerephez juthat és a választói bizalom visszaszerzésében eredményeket érhet el, ha a konferencia tanulságait önkritikával feldolgozva érvényesítik a parlamenti munkában.(Magyar Közéleti Szemle)"