Donnerstag, 29. November 2012

Mérsékelt demokrata álláspont a mérsékelt politikai irányzat érvényesülése

Történelmi hagyományok idézhetőek fel Magyarország 1000 évéből, egészen a II. Világháborút megelőző időszakig.

Szélsőséges politikai erők egymásra licitálása egyre kevésbé szolgálta az ország társadalmának érdekeit.

A nyugatosodás egyik legerősebb hatása az európai mérsékelt politika begyűrűzése az évszázadok alatt.

Mérsékelt politikai irányzat feléledése ma elsősorban Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus munkásságának, színre lépésének és a vele szimpatizáló választóknak köszönhetően megfigyelhető az Európától nem elszakadni kívánó, elkötelezetten magyar embereket magába foglaló társadalmi csoportokban.

Milyen hatások érik a magyar választókat?


Választásokat befolyásoló kormányzati döntések - választási törvény megváltoztatása

A társadalom politikai kultúrájának jó irányú változása, amikor a személyek szimpátia függőségéből, a politikai programok és azok teljesítése kerül a választói prioritási sorban előkelő helyre.

Vitathatatlan, hogy a politikai elemzések nem hagyhatják figyelmen kívül a választási ígéretek és a választói bizalom összefüggéseit.

Érdemes figyelemmel kísérni a mértékadó közéleti szereplők választásoktól független közéleti jelzéseit!

Mérsékelt demokrata nézőpontból a választási törvény részben eredményeket hozott (kopogtató cédulák közéletet károsító hatása stb.) másfelől azonban szűkíti a választók jogait és emiatt ezen részeiben máris változtatásra érett.

Történelmi értéke és haladó polgári, haladó demokrata szellemisége a választók további jogi terhelése nélkül és a kispártok jobb lehetőségeinek biztosításával lehetett volna!