Montag, 19. Oktober 2015

Valóságközpontú és autentikus a mérsékelt demokrata politika



Európa megrázkódni látszik a vártnál erősebb népvándorlási hullámtól.  Magyarország ebből belpolitikájában érzékelt a legtöbbet.



 
Politikai áramlatok, pártok kommunikációjában a baloldali és jobb ill. szélsőjobb állásfoglalások ütköznek meg tagállamonként és Európa közösségében.


 
 


Másként foglal állást Ausztria, Svédország, másként nyilatkozik meg Lengyelország és Románia.


 
Mérsékelt demokrata politika Magyarországon elsőrendűen magyar, másodsorban valóságközpontú, harmadsorban szabadelvű, nem utoljára emberközpontú és kiemelt értéknek tekinti a politikai korrektséget a választók felé, a választások után.


 
Ebben a politikai sodrásban a népvándorlás hatásait még közel sem tartják lecsendesedettnek.




Határok bezáródása, a magyarság részbeni elszigeteltsége Csíkszeredából, Ungvárról, más városokból.
 
Törökország a főtárgyaló helyzetében Európával, Németországgal. Ha az alkudozások nem vezetnek átütő eredményre, Európa tagolódása reális kockázat, határőrizetekkel együtt.
 



Romániában, Szlovákiában, Szerbiában a Vajdaságban élő magyarok számára a kerítés a vissza a múltba érzete lehet csupán, mivel a székelyföldi autonómia gondolata ezen kerítéseken porladhat szét.
 
 


Külön kockázatokat jelent a külpolitikában, az egyes tagállamok lépései egy kerítésekkel megtagolt Európa esetében....................................................... 
 
 Mérsékelt demokrata álláspont: Magyarság egésze csak Európában lehet sikeres.

(MDM)